Blog

Nincsen húsvét tojás nélkül....

De miért pont a tojás? A tojás mindig is az élet, a termékenység és az újjászületés szimbóluma volt. Mivel a húsvét és a húsvéti ünnepi időszak tavaszra esik, ....

Tovább olvasom...

Ezek lettek a 2016-os év színei a Pantone intézet ajánlásával

Hagyománnyá vált, hogy a Pantone a kétezres évektől kezdve minden évben meghatározza az „év színét”...

Tovább olvasom...

Karácsonyi trendek 2015

Valamikor 2014 nyarán a tervezők nekiláttak az idei karácsonyi trendek megalkotásához, hogy legyen elég idejük felkészülni a két legjelentősebb karácsonyi kiállításra...

Tovább olvasom...

Karácsonyi színek jelentése

Amikor a karácsonyi színekről beszélünk, mindenkinek a piros, a zöld és az arany jut először eszébe. A zöld szín a történelem során mindig is az életet szimbolizálta...

Tovább olvasom...

"Egy hely, ahol minden a tökökről szól..."

Ősszel számtalan méretben és színben kínálják magukat a különböző tök fajták, amelyek a konyhában étkezési célból, de mint őszi dekoráció is felhasználhatók. A tökfajták gazdagsága lenyűgöző. Egyre gyakrabban találkozunk a nagyobb üzletek polcain olyan fajtákkal is, amelyek néhány évvel ezelőtt még ismeretlenek voltak a magyar vásárlók számára.

Tovább olvasom...

Különleges limonádé receptek

Cukor, víz citrom…Napsütés, nyár, pihenés. Ennyi kell egy finom limonádé elkészítéséhez. Íme néhány tipp, amivel a hagyományos limonádé receptet egy kicsit izgalmasabbá tehetjük és lehet, hogy nem csak a nyár közkedvelt italává válik, hanem egész évben kortyolgatni fogjuk.

Tovább olvasom...

Shabby chic

A shabby chic magágban hordozza a Toszkán és a Provance élet jegyeit is, mégis először nem a vidéket hódította meg, hanem a nagy városokat. E stílus hangulata eredetileg az angol vidéki, polgári otthonokat idézi, amelyben minden tárgyhoz családi emlékek kötődnek.

Tovább olvasom...

Mi a vintage?

A vintage szó eredeti jelentése: begyűjtés, szüret. A borászat a legkiválóbb évjáratú, hagyományos szőlőfajták mustjából készített borokat nevezi így, melyek hosszú, akár több évtizedig is tartó hordós érlelésnek és a technológiából adódó magas alkoholszintjük miatt akár 150 évig is megőrzik zamatukat.

Tovább olvasom...