Különleges limonádé receptek

Cukor, víz citrom... Napsütés, nyár, pihenés. Ennyi kell egy finom limonádé elkészítéséhez. Íme néhány tipp, amivel a hagyományos limonádé receptet egy kicsit izgalmasabbá tehetjük és lehet, hogy nem csak a nyár közkedvelt italává válik, hanem egész évben kortyolgatni fogjuk.

Jégkocka: A limonádé elengedhetetlen hozzávalója a sok-sok jég. Ha el akarjuk kerülni, hogy az üdítőnk felhíguljon, a jégkockát is készítsük limonádéból. Különlegesen finom a citromos-mentás jégkocka, amelyet úgy készíthetünk el, hogy fél kg citrom és lime kifacsart levét és egy csokor összeturmixolt mentalevelet fagyasztunk le a jégkockatartóban. Továbbá a gyümölcsöket is előre lefagyasztva jégkockaként használhatjuk.

Cukor: A limonádét sokféleképpen lehet édesíteni, de egy szabályt tartsunk szem előtt: ne használjunk száraz kristály- vagy porcukrot. Helyette főzzünk cukorszirupot, amelyet ízesíthetünk akár mézzel is. Finomított cukor helyett használjunk fruktózt, juharszirupot, agávészirupot, nádcukrot vagy xilitet (nyírfacukor). Kiváló lehet a szörp is, főleg ha saját készítésű. Itt figyelembe kell venni az ízesítésnél a szörp ízét is.

És íme néhány recept fűszeres limonádék elkészítésére:

Bazsalikomos

Turmixoljuk össze a cukorszirupot, 3-4 citrom és 1-2 zöldcitrom levét egy csokor bazsalikommal, majd öntsük fel szódavízzel vagy szénsavmentes ásványvízzel. Díszítésnek lime-darabkákat és egész levél bazsalikomot tegyünk a kancsóba.

Gyömbéres

A vizet a mézzel és a gyömbérrel keverjük össze, majd forraljuk fel. Hagyjuk hűlni 10-15 percig, és szűrjük le. Ha kihűlt teljesen, öntsük hozzá a citromlevet, illetve az ásványvizet. Alapos hűtés után fogyasztható.

Levendulás

Két csésze vizet forraljunk fel egy csésze levendulával és egy citrom reszelt héjával. Kb. 15 percig főzzük, majd szűrjük le. Ha kihűlt, öntsük fel hideg ásványvízzel, ízesítsük cukorsziruppal és citrommal. Különleges lesz a színe!

A tökéletes limonádé elkészítéséhez üzletünkben kapható kellékek: limonádékészítő csapos üveg 7,7l és 10l kivitelben, valamint füles üvegbögre szívószállal, lecsavarható tetővel. Igazi piknik hangulatot varázsolhatsz!

Vissza a bloghoz