Az 50-es évek hangulata: RETRO

Az 1950-es években Amerikában életre kelt egy olyan stílus, amely még ma is meghatározó irányzatnak számít és egyre divatosabb. Ki ne szeretné visszafordítani az időt, elutazni egy amerikai kisvárosba, és beülni egy hangulatos étterembe. A zenegépből Elvis Presley számai szólnának, kötelező lenne kólát inni, és hatalmas kehelyből nagy adag fagyikat elfogyasztani. Ez Amerika!

Az 50-es években Amerika nagy átalakuláson ment keresztül. Gazdasági fellendülés és a globális változások magukkal hozták a népesség növekedését is, így a feleségek otthon maradtak, gyerekeket neveltek és háztartást vezettek. Így a RETRO nem csak az építészetben és a divatban jelent meg mint új stílus, hanem a kohyhai kiegészítők kínálatában is. Cukorka színek, később neon színek, új formák, anyagok és a sok ötletes kiegészítő nem csak megkönnyítette a háziasszonyok mindennapjait, hanem szinesebbé tették az életüket is. Az emberek tele voltak optimizmussal, fellélegeztek és újra "élni" kezdtek. A 60-as, 70-es években Európában is megjelent ez az életstílus.

Az utóbi években a konyhai kiegészítőket gyártó cégek újra életre keltették a RETRO stílust. Talán teljesen hűen az amerikai háziasszonyok 50-es évekbeli konyháját tudnánk berendezni, hisz ezen a téren legnagyobb a választék: konyhai kisgépek, bútorok, textilek és sok apróság. Egy-két kiegészítővel is már az 50-es évek "happy" hangulatát varázsolhatjuk otthonunkba!

Egy kis ízelítő a CREATIVE TOPS kínálatából, amely megtalálható az üzletünkben:

Vissza a bloghoz