Firenzei szappanok szeretettel és törődéssel

A Nesti Dante szappanok régi toszkán kézműves hagyományok alapján készülnek szeretettel és törődéssel.

1945-ben Dante Nesti egy 50 literes rézüstben kezdett szappant főzni. Mára a család harmadik generációja irányítja az üzemet, mely a 70.000 és 120.000 literes főzőüstjeivel Európa egyik legnagyobbja lett. Néhány dologban azonban továbbra "kicsik" maradtak: a család tagjai továbbra is személyesen ellenőrzik a szappanfőzési folyamatot és kérlelhetetlenek a legmagasabb minőségi követelmények betartásában. Szerintük ugyanis kizárólag a legtisztább, étkezési minőségű alapanyagok használatával állíthatják elő azt a kíváló minőséget, amit a Nesti szappanok vásárlói megszoktak az idők folyamán.

A kiváló minőségű szappan főzése lassú és költséges folyamat: a természetes, nagy tisztaságú olíva-, pálma- és kókuszolajat lassan, alacsony hőfokon, szóda hozzáadásával 3 napig főzik, majd kivonják a keletkező glicerint és természetes illóolajokkal és hatóanyagokkal újra felfőzik, formázzák és csomagolják. A lassú főzés eredményeképpen a szappan nem tartalmaz vizet és csak minimális glicerint, így sokáig használható anélkül, hogy repedezne vagy nyálkássá válna.

Újdonságok

Fekete cseresznye A fekete cseresznye magas ásványi anyag tartalma, a piros bogyós gyümölcsök kiváló antioxidáns hatásával kombinálva igazi frissítő, energetizáló hatású natúrszappant eredményez.

Naspolya és datolya A datolyavirág édes, ellenállhatatlan illata és a naspolya bársonyos finomsága valódi stresszoldó tulajdonságokkal ruházza fel ezt a szappant.

Menta és birskörte Fantasztikusan friss, pezsdítő illatú natúrszappan. A menta kivonatnak köszönhetően a bőrt mély rétegekben is alaposan tisztítja, puhává, simává varázsolja bőrünket. A zamatos körte illata teszi teljessé a felfrissülést.

Platinum natúrszappan A valódi platinát tartalmazó luxusszappant a Nesti Dante szappanfőző műhely fennállásának 70-ik évfordulójára készítették. Az ayurvédikus orvoslásban a platinát régóta használják a test harmonizálására. Antioxidáns hatásának köszönhetően feszesíti és fiatalítja a bőrt. Különleges illatát a firenzei kamélia és a fehér toszkán jázmin adják.

Foto: nestidante.com, villa majolika

Vissza a bloghoz