Karácsonyi előkészületek I.

Sokan kérdezik, idén mi lesz a trend. Bevallom őszintén, nem tudom. Az elmúlt években látogatva a karácsonyi kiállításokat és végigböngészve a forgalmazók kínálatát, már nyár elejére kirajzolódtak a trendek, újdonságok. Idén az az érzésem, hogy minden divat lesz! Tehát nem kell megválnunk a régi díszektól sem, de egy-két új darabbal feldobhatjuk a régieket.

Az idei kedvencem a romantikus rózsaszín, mert idén reneszánszát éli, hisz a rózsaszínnek egy különleges árnyalatát, a rózsakvarcot, a 2016-os év egyik színévé választották, a derűs kék mellett. Hogy miért pont erre a kettőre esett a választás? A Pantone hivatalos közleménye szerint: "A derűs kék nyugalmat áraszt a zűrzavaros időkben, súlytalan és légies, mint a fölénk magasodó égbolt. A rózsakvarc közvetít az együttérzés és a nyugalom között. Ez a két melegséget és nyugalmat árasztó szín annyira összetartozik, mintha egypetéjű ikrek lennének.

Lehet a korral jár, de egyre jobban bejön nekem a rózsaszín és annak leginkább a "fáradt" árnyalata. Most a kék színt mellőzöm, mert egy kicsit merésznek találtam "összehozni" e két színt.

Végigjárva az üzleteket alapanyagok után kutatva, a rózsaszínnek pont ezt a különleges árnyalat találtam meg: apró kockás, pöttyös és virágmintás anyagokat, gombokat, szalagokat. Akkor támadt egy ötletem: az idei karácsonyfát főleg olyan díszekkel öltöztetem fel, amelyek ezekből az alapanyagokból ügyes kezek által lesznek megalkotva. A karácsonyfa díszeken kívül még sok más meglepetéssel is készülök: minden darab egyedi, és ami fontos, magyar kézműves termék!

Térjünk csak vissza a karácsonyfa díszekhez. Először elkészültek a kis házikók, szaloncukrok, szívecskék, madárkák, fonott koszorúk... Natúr csipkével, pomponos szalaggal és egyszerű gombokkal díszítve, sima kötöző zsineg akasztóval, egyszóval meseszépek! Itt vannak még az angyalkák, igazi tollakból készült szárnyakkal. Köszönet Ancsának és Anitának, akik a díszeket elkészítették. Irigylem a kézügyességüket és azt a lehetőséget, amelyet az élettől kaptak, hogy a hobbijuk egyben a munkájuk is!

Aranyosak, kedvesek, nincs két egyforma, mindegyik egy kis remekmű: angyalkák Viki műhelyéből. Nélkülük nem tudom elképzelni a karácsonyfát!

Ha már angyalka, akkor itt vannak a Pancsó kézműves műhelyében készült apróságok, amelyekkel nem lesz nehéz örömet szerezni azoknak, akik kapják ajándékba! Az angyalkákon kívül elkészültek a hóemberek, télapók és a rénszarvasok is.

Folyamatosan érkeznek az idei legújabb textilből készült babák. Már a múlt évben is nagy sikert arattak, de az ideiek még különlegesebbek. Nem volt egyszerű megtalálni a lelkes készítőjüket, de sikerült! Remélem, mindenki kedvencei lesznek!

Íme egy kis ízelítő:

Ne feledkezzünk meg az adventi időszakról sem. Boros Zsuzsi műhelyében készült adventi koszorúkat és ajtódíszeket már nem kell bemutatnom, hisz mindenki ismeri őket. Az idei kollekció már az üzletben megtalálható!

A Kippkopp idei kínálatában a megszokott minőségű, kizárólag szárított termésekből és természetes alapanyagokból készített koszorúk szerepelnek. Ami különlegessé teszi a kippkoppokat, azok az egyedi készítésű, kézzel festett táblácskák, amelyek nem hiányoztahtnak egyetlen egy koszorúról sem. Csepke Sára alkotja őket.

Vissza a bloghoz