La Savonerrie de Nyons szappanok

Franciaország szivében van egy csodálatos hely, a Drome megye. Főleg a gasztronómia szerelmeseit ejtik rabul e csodás táj települései és kisvárosai: Montélimar a nugátról, Romans a sajtos ravioliról, Saou a picodon kecskesajtról, Tain-l,Hermitage a Valrhona csokoládéról, Grignan és környéke pedig a legnemesebb szarvasgombáról.

Drome megyében, a Földközi tenger felé haladva, végtelennek tünő levendula és napraforgó mezők között barangolva, egyszer csak feltűnnek az olíva ültetvények. A lankás dombok között búlyik meg a meseszép középkori település, a maga nyolcezer lakosával, a Nyons. Nyonsban minden az olívárol szól. Itt termesztik a tanche fajtát, amelyet Franciaország legnemesebb olívájaként tartják számon.

Foto: wikipedia

Az olívaolaj nem csak a gasztronómia nélkülözhetetlen alapanyaga, hanem a kézműves szappan gyártásnak is. Így nem lepődünk meg, ha Nyonsban járva, minden utcasarkon találunk egy szappanost. A szappangyártás hagyománya egészen a 16. század elejéig nyúlik vissza, itt alapították az első franciaországi szappangyárat is. Erwan Allee közel 300 évvel később úgy döntött, hogy újraéleszti a hagyományos nyonsi szappangyártást és megalapította a La Savonerrie de Nyons manufaktúrát.

A Savonnerie de Nyons, a hagyományos receptek iránti szenvedélyes elkötelezettségének köszönhetően, kiváló minőségű termékeket kínál: szappanokat organikus shea vajjal és AOC Nyons olívaolajjal.

Mivel a Drome megye arról is híres, hogy itt található a legtöbb francia biogazdaság, biztosak lehetünk abban, hogy az itteni szappanok egyéb összetevői is kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak. A szappanok illatanyagai a Grasse városából származnak, amelyet évszázadok óta a világ parfüm fővárosának tartják.

Üzletünkben a La Savonerrie de Nyons műhely exkluzív, fémdobozos szappanjait forgalmazzuk: 200g és 100g kiszerelésben. A fémdobozok is önmagában egy egyedi darabok, egy igazi műalkotások, a nyonsi Luc Manzan festő tervezte őket. A dobozokon található rajzok témái: a szüret, a gyermekkorhoz való visszatérés, életképek Párizsból és Provance-ból.

A fémdobozos szappanok négyféle illattal készülnek: rózsa, gyapotvirág, verbéna, mandula és levendula.

A manufaktúra hagyományos szappan kínálatában találunk egy-két érdekességet is. Ilyen a szúnyogriasztós szappan, amely citromfüvet és gerániumot tartalmaz, vagy speciális szappan szakácsoknak, kertészeknek és autószerelőknek.

Vissza a bloghoz