Hagyományos angol puding receptje

Mindenkinek, aki szereti az angol hagyományos pudingot, van egy saját receptje. Én most a CREATIVE TOPS receptjét osztom meg, mivel nekem ez vált be. Nagyon egyszerű elkészíteni és mennyei!

Hozzávalók 2 főre: 25g vaj 285ml tej 100g cukor 85g zsemlemorzsa 1 nagy citrom 2 tojás 3 evőkanál málna lekvár 1 vaníliás cukor

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk a vajat és az 1 evőkanál cukrot. Forralásig melegítsük fel, folyamatosan kevergetve.

Tegyük a zsemlemorzsát egy tálba és öntsük rá a keveréket, 15 percig áztassuk.

Válasszuk szét a tojásokat. Keverjük el a tojássárgáját a vaníliás cukorral,adjuk hozzá a reszelt citromhéjat. A kikevert tojást a zsemlemorzsához keverjük. A keveréket kivajazott tortaformába (20cm átmérő) öntjük és 25-30 percig sütjük.

A felmelegített lekvárt kenjük a pudingra.

A tojásfehérjét és a maradék cukrot habverővel kemény habbá verjük, és a puding tetejére kis habcsókokat formálunk belőle.

Vissza tesszük a sütőbe és 15-20 percig sütjük, amíg a habcsókok nem kezdenek enyhén pirulni. Melegen tálaljuk, nagyon finom!

Ajánljuk a sütéshez a CREATIVE TOPS „Stir it up” kollekció tortaformáját!

Fotók: Creative Tops

Vissza a bloghoz